Stichting leergeld

Stichting Leergeld Haarlemmermeer

Stichting Leergeld Haarlemmermeer wil dat ook kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen kunnen meedoen met sport, cultuur en extra schoolactiviteiten.
In onze gemeente leven meer dan 3.300 kinderen op of onder de armoedegrens. Met een beetje hulp zorgen we ervoor dat zij volop mee kunnen doen aan sportieve, schoolse en culturele activiteiten.

We zijn er voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit de gemeente Haarlemmermeer. Stichting Leergeld Haarlemmermeer betaalt mee aan contributies voor sportverenigingen, muziekles, dansles of zorgt voor aanschaf van computers, fietsen, deelname aan schoolreisjes, huiswerkbegeleiding of zwemlessen. We betalen altijd rechtstreeks aan de school, club of vereniging. Leergeld kent in principe vergoedingen toe vanaf de datum van uw aanvraag. We vergoeden dus geen kosten achteraf.

Aanvragen voor schoolactiviteiten

  • Ouderbijdrage, als er geen beroep gedaan kan worden op een bijdrage vanuit de Bijzondere bijstand van de gemeente Haarlemmermeer

 

Voor wie is de hulp beschikbaar? 

Gezinnen in de gemeente Haarlemmermeer met maximaal 120% van het minimum inkomen kunnen hulp aanvragen voor hun kinderen van 4 tot 18 jaar. U kunt een aanvraag doen voor een bijdrage in de kosten, als:

  1. u een inkomen heeft dat lager is dan 120% van het wettelijk sociaal minimum (oftewel bijstandsniveau), of net daarboven (of u heeft aantoonbare schulden waardoor uw besteedbaar inkomen lager is);
    én
  2. u woont in de gemeente Haarlemmermeer;
    én
  3. u hulp aanvraagt voor uw kind(eren) in de leeftijd van 4 tot 18 jaar

Contactgegevens

Stichting Leergeld Haarlemmermeer

Postbus 600
2130 AP Hoofddorp
06 – 29 35 22 18

Website: https://www.meerleergeld.nl

Email: info@meerleergeld.nl